Μη γνωρίζοντας τι θα συναντήσω εκεί…

22 Τώρα, αιχμαλωτισμένος από το Άγιο Πνεύμα, πηγαίνω στην Ιερουσαλήμ, μη γνωρίζοντας τι θα συναντήσω εκεί. 23 Το μόνο που ξέρω είναι ότι, σ’ όποια πόλη πηγαίνω, το Άγιο Πνεύμα μού γνωστοποιεί ότι με περιμένουν δεσμά και διωγμοί. 24 Εγώ όμως τίποτε απ’ αυτά δε λογαριάζω, ούτε θεωρώ τη ζωή μου πολύτιμη. Το μόνο που θέλω είναι να ολοκληρώσω την αποστολή μου με χαρά, και το έργο που μου ανέθεσε ο Κύριος Ιησούς, δηλαδή να κηρύξω το χαρμόσυνο μήνυμα της δωρεάς του Θεού. (Πράξεις των Aποστόλων 20:22-24)

Θυμάμαι τις πρώτες 10 μέρες του Μαρτίου 2020 αρκετά ζωντανά. «Κολλημένος» στις ειδήσεις κάθε καναλιού γέμιζα με κάθε καινούργια λεπτομέρεια, ελπίζοντας ότι όλα όσα έβλεπα και άκουγα είναι απλώς ένα κακό ανέκδοτο. Δόξα στον Θεό διάβασα μέσα στις επόμενες μέρες τις Πράξεις των αποστόλων!
Στο εικοστό κεφάλαιο των πράξεων και μέσα σε 3 μόνο εδάφια, βρίσκουμε τον Απόστολο Παύλο να κοιτά ένα εξίσου αβέβαιο μέλλον με ένα «αφύσικο» αλλά γεμάτο Χριστό πνεύμα. Αλαζονεία; Τρέλα; Όχι… σιγουριά! «…Πηγαίνω στην Ιερουσαλήμ, μη γνωρίζοντας τι θα συναντήσω εκεί, το μόνο που ξέρω είναι ότι σ’ όποια πόλη πηγαίνω, το Άγιο Πνεύμα μου γνωστοποιεί ότι με περιμένουν δεσμά και διωγμοί.» Και δεν ξέρω και ξέρω και δεν λογαριάζω και αποστολή με χαρά. Πώς γίνεται; Πώς μπορεί και τα λέει με τόση άνεση; Θα πονέσει, θα τον χτυπήσουν, θα τον κατηγορήσουν, θα τον φυλακίσουν και στο τέλος θα τον εκτελέσουν. «Βρε Παύλο», βρήκα τον εαυτό μου να ψελλίζω μέσα στη νύχτα διαβάζοντας, πώς μπόρεσες να πεις αυτά τα λόγια;
Ο Παύλος στέκεται μπροστά στον Σταυρό και ακούει τον Σωτήρα του να του ψιθυρίζει το «Τετέλεσται». Το μη φοβάσαι του γλυκού Σωτήρα μας και το Πνεύμα το Άγιο στις καρδιές μας πρέπει να μας γεμίζουν στην κάθε κορυφή που βλέπουμε τους ορίζοντες καθαρά, μέχρι σε κάθε κοιλάδα που κοιτάμε ψηλά για κάποιο σημάδι. Προχωρούμε στην ζωή μας μη γνωρίζοντας τι θα συναντήσουμε αλλά… το Πνεύμα μας γνωστοποιεί… Ας είναι μία από τις προσευχές μας τις μέρες αυτές Το Πνεύμα το Άγιο να μας δίνει τη δυνατότητα να κηρύξουμε το χαρμόσυνο μήνυμα της δωρεάς του Θεού.