Α' Θεσσαλονικείς 1

1 Ο Παύλος, ο Σιλουάνος και ο Τιμόθεος, προς τα μέλη της εκκλησίας της Θεσσαλονίκης, που πιστεύουν στο Θεό Πατέρα και στον Κύριο Ιησού Χριστό. Ευχόμαστε η χάρη κι η ειρήνη, που δίνει ο Θεός Πατέρας μας και ο Κύριος Ιησούς Χριστός, να είναι μαζί σας.

2 Ευχαριστούμε πάντοτε το Θεό για όλους εσάς και σας αναφέρουμε στις προσευχές μας. 3 Θυμόμαστε αδιάκοπα ενώπιον του Θεού Πατέρα την ενεργό σας πίστη, τον κόπο της αγάπης σας και την υπομονή της ελπίδας σας στον ερχομό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. 4 Ευχαριστούμε το Θεό, αδερφοί, γιατί ξέρουμε, ότι σας αγαπάει και σας έχει διαλέξει για ν' ανήκετε σ' αυτόν. 5 Γιατί το χαρμόσυνο άγγελμα [το ευαγγέλιο] δεν έγινε σ' εσάς μόνο με λόγια, αλλά μέσα από δύναμη και τη δωρεά του Αγίου Πνεύματος και με μεγάλη πειστικότητα. Έτσι ξέρετε τι γίναμε για σας όταν ήμασταν μαζί σας.

6 Αλλά κι εσείς γίνατε μιμητές μας και του Κυρίου, γιατί, μέσα από θλίψη πολλή, με τη χαρά που δίνει το Άγιο Πνεύμα αποδεχτήκατε το κήρυγμα. 7 Έτσι γίνατε υπόδειγμα σε όλους τους πιστούς της Μακεδονίας και της Αχαΐας. 8 Από σας, όχι μόνο διαδόθηκε ο λόγος του Κυρίου στη Μακεδονία και στην Αχαΐα, αλλά απλώθηκε παντού η είδηση για την πίστη σας στο Θεό, ώστε εμείς να μην χρειάζεται να πούμε τίποτα. 9 Όλοι αυτοί έχουν να το λένε πώς μας δεχτήκατε όταν ήρθαμε σ' εσάς και πώς εσείς, εγκαταλείποντας τα είδωλα, επιστρέψατε στη λατρεία του ζωντανού κι αληθινού Θεού, 10 και τώρα προσμένετε να κατέβει δοξασμένος ο Υιός Του, που εκείνος τον ανέστησε, ο Ιησούς, ο οποίος θα μας γλιτώσει από την επερχόμενη θεϊκή οργή.