ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ …το μήνυμα του ευαγγελίου αναφέρεται σε κάθε πτυχή της ύπαρξης και αποτελεί πηγή αλλαγής τόσο του ανθρώπου όσο και της κοινωνίας.

Η ΕΜΠΝΕΥΣΙΣ …στην εποχή του υλισμού και του κενού που δημιουργεί, η εκκλησία μπορεί να προσφέρει μία διέξοδο δείχνοντας προς την πνευματική διάσταση που έχει χαθεί. Αυτή η πνευματική σκοπιά δεν καλεί τον άνθρωπο να αλλάξει τον κόσμο προτού να ασχοληθεί με την ανάγκη της δικής του αλλαγής.

Ο ΕΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ …πεδίο δράσης και ενδιαφέροντος του Θεού είναι αυτός ο κόσμος. Επομένως το κάλεσμα της εκκλησίας δεν είναι αυτό της αποστροφής από «τα εγκόσμια» αλλά της εμπλοκής με την κοινωνία. Η κοινωνία με τον Θεό δεν μας απομονώνει από την κοινωνία των ανθρώπων.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΓΑΠΗΣ …μία κοινότητα ανθρώπων που έχει γίνει αποδέκτης της άνευ όρων αγάπης του Θεού δεν μπορεί παρά να είναι κι αυτή προάγγελος μιας τέτοιας κοινωνίας αγάπης. Θέλουμε να είμαστε μία εκκλησία η οποία επιδιώκει την ειρήνη, υπερασπίζεται τον αδύναμο και αποτελεί καταφύγιο για τον κατατρεγμένο. Θεωρούμε ότι είμαστε εκκλησία μόνο εφόσον υπάρχουμε για τους άλλους.